perjantai 7. syyskuuta 2007

Huumapostaus

Vuokraemo lämpeni ajatukselle alivuokralaisesta, ni nyt säästää moisen kasan kahisevaa. Tämä likviditeetti on tulevaisuudessa suoraan siirrettävissä paikallisen väestön kukkaroihin tuotteiden tahi palvelusten muodossa. Louhenkatu 5 vaan taitaa olla aikamoisessa poikamiesboxi-kuosissa. Mattoja ei ole ”ehtinyt” tänä kesänä pestä, koiralla tuntuu olevan jatkuvasti karvanlähtö ja jääkaapista valuu outoa nestettä. Näiden lisäksi tuleva alivuokralainen joutuu hoitelemaan hiiret, pihatyöt ja nauttimaan syksyn kosteudesta tunnelmallisessa puutalossa.

Säätämisen ohella ei ole paljoa muuta tullut tehtyä, ko etsittyä informaatiota Tansaniasta, Dar es Salaamin hostelleista ja yleensäkin tulevasta reissusta. Meikäläinen on just sellane jannu, ko suunnittelee kaiken etukäteen. Bussiakin odotellessa  rahat on jo aikoja ennen valmiina kourassa. Sen lisäksi olen kroonisesti etuajassa. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, jos suunnitelmat kusee, ni sit ne kusee. Joskus ehkä jopa parempi niin. No, joka tapauksessa, olen kova poika suunnittelemaan asioita.

Muutaman hassun blogin oon löytäny, joten tunnen vastuuni ja pyrin kirjoittamaan mahdollisimman informatiivistä tekstiä niitä varten, jotka suunnittelevat matkaa Tansaniaan.

Ensin voisin käsitellä kohtaa viisumi. Tansaniaan tarvitaan siis viisumi. Viisumin saa tilattua Tukholman suurlähetystöstä – kuten itse tein – tai sellaisen voi kuulemma ostaa Dar es Salaamin lentokentältä, odotukseen varauduttava. Viisumi on 90 päivää voimassa. Joo, mitäs sitten kun olisin sen 3 kuukautta duunissa ja sitten lomailisin vielä muutaman päivän? Tämä seikka arveluttaa hieman edelleenkin, mutta uskon Iringaan päästyäni paikallisten jeesaavan asiassa. Passini on tällä hetkellä siis jossain päin itämerta. Maar. Kävin pitkän ja hartaan sähköpostikeskustelun suurlähetystöön ja lopuksi vielä soitin perään. Äiti aina opetti: Se on tyhmä joka ei kysy! 3kk:n viisumi sieltä kai sitten tulee (á 500 kruunua / 50USD) Ennen vanhan umpeutumista pitää poistaa toinen samanlainen jostain päin Daria. Ja ennen ko poistuu maasta, pitäisi maksaa jonkin sortin maasta poistumismaksu? Kattoo kuin käy, paikalliset viranomaiset voivat kuulemma aiheuttaa hankaluuksia... (kertoi Suomen suurlähetystö!)

Lääkityksestäkään en oo ihan varma. Pakollinen keltakuume hoidettu, hepatiitti A ja ens viikolla vielä polio+jäykkäkouristus. Malariaan on 11 viikon resepti, mut sisämaan ylängöillä sitä ei luultavasti tarvi. Sitä paitsi lääkkeenä on Lariam jota on kehuttu myös mainioksi hallusiogeeniksi (muista sivuoireista puhumattakaan) Pyrin välttämään kaikkia lääkkeitä viimeiseen tippaan ja tällanen douppaaminen tuntuu aika oudolta.

Se olis sit kaks viikkoo lähtöön... HUUMA! PERJANTAI!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti