keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Intensiivit pulkasa, kollega Darisa.

Pari päivää tuli sykähdettyä paikallisen kauppiksen tiloissa sijaitsevan Tanzanian Development Information Centerin tietokoneluokassa, kymmenen darilaisen radiotoimittajan ja tuottajan kanssa. Pelin henki oli meikäläisille monimediaretkuille aikast tuttu: podcastaaminen ja Audacityn käyttö. Miten siihen saa tuherrettua kaksi päivää? Helposti. Eikä oikeen riittänytkään.

Ekana aamuna (noin tunnin virallisen alkamisajan jälkeen) potkasin hieman oppilaita hanurille ja heitin powerpointtina tiukat faktat podacastaamisesta. Viime kerrasta viisastuneena – jolloin alkuun tarjosin enemmän teoriaa ( lue, vähemmän asioiden perille menoa ) – aloitimme lataamalla Audacityn ja avaamalla Podomaticciin käyttäjätilin. Varsinkin TBC:n rouva oli systeemeistä täysin pähkinöinä. Vihdoinkin hän saa laitettua nettiin omia juttujaan! Alkuesittelyssä vanhoiksi verkkokonkareiksi tunnustautuneet nuorisoliigan miehet olivat taasen pisin koulutusta enemmän tai vähemmän hakoteillä...

Ekana tehtävänä oli duunata helppo itsensä esittely ja torpata se podcasting-palveluun. Tämä lounaan jälkeen suoritettu proseduuri veikin yllättävästi aikaa, varsinkin kun verkkoyhteydet pykivät pykimistään ennen lopullista simahtamista. Loppuiltapäivä menikin sitten kalvosulkeisissa, jotka oli tarkoitus kerrata toisena koulutuspäivänä.

Duunista päästyäni ilokseni totesin kollega Hytösen saapuneen! Nasta saada kaljottelukaveri, varsinkin kun Mr. Peik otti eilen flygarin takaisin kohti pohjoista.

Tokana päivänä oli siis kuvaaja mukana ja tässäkin blogissa maar tulevaisuudessa esiintyvien kuvien tekijänoikeuksien haltija. Laitoin heti aamusta osallistujat pykäämään hieman pitempää juttua, jotta iltapäivällä voitaisiin kimpassa niitä netistä kätevästi kuunnella ja kerrata edellispäivän juttuja. Paskan marjat. Aikahan loppui kesken. Sähköt pykivät, netti pyki, osallistujien ymmärtämisen taso pyki ja iltapäivästä alkoi olla jo tekemisen meininki kun kaikki halusivat juttunsa valmiiksi (eli kotiin). Kaikki kuitenkin juttunsa synnytti ( vaihtelevalla tasolla ), mutta kertaukseen ja juttujen analysointiin ei jäänyt aikaa. Koitan huomenissa torpata osallistujien podomatic-osoitteet blogiin: bongopodcast, mistä löytyy myös edelliskurssin osallistujien linkit.

________________________________________________

Yllaolevan tekstin piti julkaistavan eilen, mutta Ylen muistitikku temppuili, joten torppasin ton nyt tohon. Kaytiin tosiaan TBC:lla, aika askeettiinen meininki. Kirjotan siita maar lisaa tuonne lontoon kieliseen blogiin. Tassa kuitenkin nasta kuva valtion virallisesta uutisstudiosta.


Huomenna Darin yliopiston journalismin laitokselle kylaan ja perjantaina pari asemaa lisaa. Ensi viikoksi pitais kovasti koittaa sopia treffeja eri tahojen kanssa tanne Dariin, et sais niita juttujakin tehtya. Koitettiin tuossa hieman aikataulutella reissua ja todettiin, et piru, taaltahan pitaa koht lahtee himaan...

Lammint piisaa ja hipit elaa herroiksi. Peace!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti