torstai 3. marraskuuta 2011

Iringassa!

Kävi mälli ja saatiin kyytii Darista tänne!


Viime viikolla mr. Peik laittoi linkkivinkin: TANZICT. Kappas vaan ja huomasin, että kyseisellä puljulla on avajaiset Darissa. Laitoin sunnuntaina mailit, että kiinnostaisi ehkä jutustella aiheesta ja kun maanantaina aamusta skarppina kävimme nettikahvilassa, niin laatikkoon oli tipahtanut kutsu avajaistilaisuuteen. Sinne sitten kiireellä ja mestoilla olikin tuttuja naamoja. Ekana vastaan tuli Finnpron edustaja, joka niskoittelijan muisti, mutta eipä hirveesti hotsittanut kyseisen lafkan edustajan kanssa minglata... Sisällä oli jo avajaispönötykset käynnissä, mutta sitä siinä rupesin ihmettelemään, että mitä Aki Riihilahti teki siellä?! Jeps, ja mm. darranen Matti Apunen oli paikalla. Kävi ilmi, että kaupunkiin oli saapunut UM:n kehitysyhteistyödelegaatio ja ministerien lisäksi paikalla oli siis edustajia monelta eri alalta Metsosta Oulun yliopiston reksiin. Hetken minglailtuamme saimme kutsun myös iltatilaisuuteen. Lepposa lähetystön jannu kuitenkin korosti Terhille, että Sanukeissa ei sitten tulla paikalle, joten iltapäivä meni fiinejä kledjuja metsästäessä.


Kokkarit oli aika perinteiset, mutta lyhyet. Delegaatiolle värkätty minuuttiaikataulu oli osaan ottajista vienyt mehut ja heti ruoan jälkeen merkkihenkilöt liukenivat paikalta. Hengattiin siinä sitten 25 vuotta Tansaniassa asuneen Leon kanssa ja jälkikaljoille liuettiin nuorisoporukassa, joka dynaamisen duon lisäksi piti sisällään lähetysseuran jäbän ja entisen lähettilään tyttären. Nasta meno!


Niin se kyyti. Kokkareilla oli myös vanha tuttu professori Tedre, joka oli kaupungissa yliopiston kuskilla varustetulla pikku maasturilla. Kyyti lähti siis tiistaina kello kuusi aamulla ja pääsimme Iringaan päivää suunniteltua aiemmin. Ja ilmaiseksi!


Iringassa meitä odottelikin vanha tuttu, Mr. Andrew.

Kyllä kelpaa. Andyn ja vaimonsa Lilyn kämpästä löyty meikäläisille omat huoneet, kylillä tulee tuttuja vastaan, ja tää ilmasto... huhhuh. Tänne minä taloni rakennan. Muutama päivä otetaan tässä rauhassa ja todennäköisesti sunnuntaina tai maanantaina aloitamme safarin kohti Sambian puskia. Hirveesti ei oo töitä tullu tehtyy, paitsi alitajuisesti tietty.


Mitäs muuta... Hostellissa siivoja putsas hiukset harjasta ja Tedre näytti ottamansa kuvan, missä mies varastaa Darin ruuhkassa tankkiautosta bensaa muovipussilla. Kyl tääl o vaa hienoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti