maanantai 8. lokakuuta 2007

7.10 Tyhmä länkkäri ja kevyt vitutus

Niin, vedänpä kolmatta päivää Tuskeria, toista iltaa yökerhossa, hyvässä jurrissa ja visakortti lompakossa. Tilanne oli pedattu taskuvarkaalle. Ihan oma moka. Lompakko siis käännettiin eilen Ruaha International yökerhossa. Aamulla soitti kaveri ja ilmoitti löytäneensä lompakon. Mulla oli siis paikallinen puhelinnumero siellä lompakossa. (Vaikka Peik sanoikin, että lompakko olisi palautunut pelkästään valokuvan perusteella). Joka tapauksessa, aamulla kolmen päivän darra poistui nopeasti kun piti lähteä kaupunkiin treffaamaan tämä kaveri. Kävi ilmi, että hänen veljensä oli löytänyt lompakon. Otettiin pirssi lähikylään jonne lompakko oli jätetty. Mukaan pirssiin tuli vielä lisää veljeksiä. Lompakon sain, mutta muuama kymppitonni shillinkejä ja Visa nyysitty. (Heh, mun ja Ellin kuvat oli poistettu erillisestä kuvataskusta ja asettettu vierekkäin muovin alle.) Niin, veljekset lupasivat, että visakin löytyy. He etsivät sen. Like FBI, eipä ole odotukset kovin korkealla. Noh, kuoletin kortin ja tilasin uuden. Nyt täytyy vaan sniiduilla, koska toisen luottokortin tunnusluku meni kännykän mukana ja elektronin toimivuus Iringassa on kysymysmerkki.

Ilmeisiä poikkeuksia lukuun ottamatta, ihmiset täällä ovat todella lämpimiä. Piritan viimeisestä illasta lähtien on Peikin kanssa tullut hilluttua jos minkälaisessa seurassa ja paikassa. Perjantaina istuttiin iltaa Shootersissa ennen diskoa, paikallisen nettikahvilanpitäjä / muusikon kanssa. Andrew, mahtava ukkeli. Tuntui tuntevan jokaisen sisääntulijan. Parhaimpia tuttavuuksia oli mm. George, lakia Tumainilla opiskeleva levykauppias. Paikallista Bongo Flavaa ja Taraabia siis tulossa. Yökerhossa kolmannen vuoden journalismin opiskelija Greyson tutustutti paikalliseen TV-kihoon. Fulco, pirun lyhyt ukkeli joka kaatoi viinaa kuin suomalainen. Fulcon kanssa vietettiin iltaa myös lauantaina. Ennen kohtalokasta Ruaha-reissua käytiin jo tutuksi tulleessa Luxury Bar:issa. Peikin aavistelut kävivät toteen ja mestassa oli livebändi veivaamassa. Hullut soundsysteemit, mut rumpuja ei ollu mikitetty ja n. 15W kitaravahvarista vedetty piuha lineoutista PA:han. Aika... jännät soundit. Kuvia galleriassa. ->

Muutin myös uuteen kämppään. Dira Guesthouse, joku piispan toimisto missä vuokrataan muutamaa huonetta. Aika keskustassa. Tää on siis se paikka johon alunperin piti tulla heti, mutta oli täynnä. Täynnä tää on nytkin. Saksalaisia vapaaehtoisduunareita, yksi jenkkiläinen opettaja-täti Tumainilta ja espanjalainen it-opettaja Andres Joensuusta. Andres on siis se jamppa kenen kanssa olis tarkotus löytää talo vuokralle. Mun huone on pieni ja täällä haisee paska. Sänky, pöytä, pari jakkaraa ja kyykkypaska/suihkukoppi. Yhteiskeittiö. Ihan kiva läävä. Piru, käytiin Andresin kanssa kattoo mahtava taloa Gangilongalla. Kuus makkaria, keittiö, iso piha, olohuone, ruokailutila ja kaksi vessaa. Laskettiin, että parikertaa viikossa käyvä taloudenhoitaja (joka on siis täällä tapana, Mama.) mukaan laskettuna, niin talon hinnaksi olisi tullut hieman alle parihunttia kuussa per nuppi. Mutta, eivät perkele suostuneet vuokraamaan sitä alle kuudeksi kuukaudeksi. Joten talon metsästys Andresin kanssa jatkuu.

Käytiin myös paikallisessa museossa muutaman kilsan päässä. Lasivitriinissä oli jonkun heimopäällikön kallo, jonka saksalaiset olivat palauttaneet. Pitkä tarina, googlaa jos kiinnostaa. Hehe tribe.

Eiköhän tämä tällä kertaa. Sattuu ja tapahtuu. Välillä vituttaa, mut välillä huomaa naaman olevan kipeä hymyilystä. Ainiin, DJ nimi hommattu. :) Mzungu mzuzu. Meinaa siis valkonaamaa millä on leukaparta. Joko siellä on syksy? :P Poa!

***maanantai: täällä liskodisko saa aivan uuden merkityksen. :P

2 kommenttia:

  1. Shiit, sulla on aika huono mäihä siellä. Eikai visaa ehditty vilautella?
    Meikäläisten vuodenajat tekee täällä kepposia. Yks päivä on 15 astetta lämmintä ja aurinko paistaa. Toisena päivänä 5 astetta ja vettä tulee vaakatasossa, pitäis kaivaa talvitakki koiden pesästä. Syksy kuitenkin pukkaa mitä kauniimpia sateenkaaren värejä.

    Me ollaan hengessä mukana!

    Respect, Mzungu mzuzu!!

    VastaaPoista
  2. Mul on hullut nostorajat visassa. Ei kai ne sitä ehtiny vinguttaa, ko tääl ei voi missään sillä ostaa, koodii niil ei -maar- ollu ja epäilen paikallisten kykyjä tehä netissä ostoksia.

    Tattikset palautteesta toverit. Äidille pahoittelut kiroilusta. :P välillä vaan ottaa päähän enemmän kuin hitsin paljon. :)

    Vuodenajat on cool. tääl on aamu kuudest ilta kuuteen valosaa ja lämmintä. Sit tulee pilkkosen pimeetä ja alkaa tuulee vuorilta. Marraskuun lopussa pitäis alkaa lyhkäset sateet ja sitä ennen lämpötila vaan nousee. (nyt joku 25-30c päivisin, iltasin laskee hiukka alle pariin kympiin.)

    VastaaPoista