torstai 15. marraskuuta 2007

Perjantain kevennys

Englantia täällä puhutaan hyvin. Kirjoittaminen on siinä ja siinä. Vähänko allekirjoittaneella, näitä postauksia ei oikolueta, näitä suolletaan. Joka tapauksessa, seuraavassa parhaimpia paloja tekstiviesteistä. Jätän lähettäjät kertomatta, joten kirjesalaisuus säilyy:

- YES MR.MARKU, I'M GETTING PREPARED. AFTER SOME TIME I WILL BE IN TOWN. WHERE WILL YOU BE SO THAT I GET YOU THERE!

- Hi please can i have a key i want to take a microphone and amplifire we want to use in our celebration which involue all 2nd year journalism and teachers today.if possible were we can meet please inform me. have a nice time.

- Hi!how is morning.At what time ur plan to arrive at collage

- Hi Markku, is ok if i come to Tumaini if u wil there!

- Man the place is hot,if u can then come to ruaha!

- Dear Markku,hw r u? N where u spendin ur day? Do u have a card reader?

Lemppari: Yes dear I'll b there. Siis pojalta.

Eräs mukavimmasta kulttuurin yksityiskohdasta on miesten käsi kädessä kulkeminen. Nopeasti siihen tottuu. Kättelyt noudattavat tiettyä kaavaa ja hyvien veljien kanssa kättely vain venyy hieman pidemmäksi. Bro.

Nyt kaikki hehkuttavat lauantain hyväntekeväisyystapahtumaa. It's the event of the season! There's soo much Food! He-He Heimo esiintyy, lapset laulaa ja tanssii, masait kuulemma joraa kanssa, lopuksi isokenkäiset taputtelevat toisiaan olalle. Ei maar, on se ihan mukava päästä maistelemaan ruokia eri puolilta maailmaa. Kreikkalaisten pöytä on kuulemma suosituin.

Tapasin juuri muutaman "opettajan" kansainvälisestä koulusta. Siis perus brittivapaaehtoisia, joille vaan maksetaan hyvin. Rahakkaiden lapsia koulussa on kuulemma n. kuutisen kymmentä. Opettajia 8. Tasan ei ihan mee: Tumainilla voi luokan koko olla helposti 100. Luokat kampuksella ovat kuin palloilluhalleja, ilman akustiikan hajuakaan. Journalismin opiskelijoilla on ihan mukava News Room ja studio, mut suurin osa opetustiloista on aika kolkkoja.

Kohta alkaa sataa, huhujen mukaan 17pvä. On jo pari päivää hiukka ropissut. Mahtava tuoksu. Mzuga!

Sellasta, mukavaa viikonloppua ystävät.


***

Laitetaan vielä sellanen lisäys, et aamun praktikumissa oppilaiden kanssa kuunneltiin ekat pienryhmien tekemät radiolähetykset. Niistä tuli loppuin lopuks yllättävän hyviä. Sisällöstä en osaa paljoa sanoa, mutta haastattelut tehtiin kampuksen ulkopuolella, ne hienosti editoitiin ja n. 15min lähetys nauhoitettiin onnistuneesti. Toivottavasti saadaan minidiskeihi ladattavat patterit, et seuraavatki ryhmät pääsee ulos tekee juttujaan, eikä tarvi vaan studiossa höpötellä. Työrintamalla siis asiat sujuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti